Isla Mujeres (770 bytes)

Bounty strand, eindelijk!

Tot slot van onze vakantie brengen we bijna twee hele dagen op Isla Mujeres door! (Dit is sarcastisch bedoeld.) Op Isla Mujeres zijn gelukkig geen Maja runes van belang te zien, want al hebben we enorm genoten van alle Maya steden, het is in dit moordend tempo nu wel even genoeg! Prachtige kleuren in de zeeDus slapen we uit en zwemmen een beetje in een schijnbaar zeer gevaarlijke golfstroom, want er staat alweer een wacht met fluitje paraat om ons te behoeden voor groot onheil... Wij wachten wel even totdat hij weg is om ons in de niet onaanzienlijke branding te wagen!

Prachtige kleuren heeft het water, het lijkt hier wel een paradijs. Normaal heb ik het vaakChac / Jac koud, maar dat is het laatste deel van deze vakantie al niet meer voorgekomen, tenzij we airconditioning hebben. Hoeft eigenlijk van mij niet, maar Jac denkt er anders over! Ik geef hem maar zijn zin, anders krijgen we weer een enorme regenbui over ons heen. Nu alleen 's avonds een buitje.

Isla Mujeres is het Eiland van de EVrouwen, 'Weinig van te merken' moppert Jac. Nee, dat slaat op de vruchtbaarheidsbeeldjes die hier vroeger aangetroffen zijn, en niet op die verleidelijke vrouwen van de zeerovers! Hoewel, je weet het niet?

Avonduitzicht uit onze kamer

's Ochtends ontbijten we aan de andere kant van het eiland, poeh poeh, wat een eind lopen. Het is Pelikaantoch wel bijna 400 meter! We hebben uitzicht op de oceaan (kan bijna niet anders) en zien de boten van Cancun komen. Het is ondenkbaar dat we ooit weer naar Nederland terug zullen gaan en in eenPelikaan mistroostig regentje naar ons werk zullen fietsen/rijden.

Ik zie een pelikaan, die uitdagend op een paaltje zit te pralen. Nu heb ik al diverse malen pelikanen trachten te fotograferen (Caon del Sumidero en Rio Dulce), maar het is nooit zoveel geworden dat ik het op deze pagina's durfde te publiceren. Je hebt te weinig licht of ze Pelikaan met veertjevliegen net weg, maar deze leek wel een kruising tussen een leguaan en een toekan, zo bleef ie poseren! Kop naar links, kop naar rechts, kop van voren, spelen met veertje. We hadden echt contact, je zag hem denken: 'Niets beters te doen?!'. Inderdaad niet, en Jac amuseerde zich wel met een opgedoken krantje. Zr relaxed!

Nogmaals mijn pelikaan!

Tegen zonsondergang nog een wandelingetje, even typerende strandgezichten fotograferen. En een kokospalm, het is allemaal Ondergaande zonecht!!!

 Kokosboom

Na een afscheidsdineetje tijdens een onweersbui is het gedaan met de vakantie, helaas, we kregen de smaak net te pakken! Maar: nieuwe vakantieplannen worden alweer uitgebroed, we zijn alweer naar India en Nepal geweest en wie weet wat er nog in de toekomst op het programma staat...

Reacties op deze reis? Alles is welkom! Jij kan weer van voren af aan vakantie houden in Mexico als je wilt! Maar je kan natuurlijk ook een nieuwe bestemming kiezen!

E-mailen!

Literatuur en links Homepage Virtual Traveling Kaart Mexico De hoogste tijd om je CD te bestellen!