Uitzicht onderweg (986 bytes)

De Witte Dame en de Popo

Na eindeloos rijden door Mexico City kwamen we steeds verder in de wilde, mooie, maar zeer droge natuur. Typerende paalcactussen (bekend uit Lucky Luck, dit voor de geletterden onder ons) verschenen aan weerskanten van de weg, zie de foto rechts. Paalcactussen

We reden regelmatig op relatief grote hoogte, zie bijvoorbeeld het uitzicht onder vanaf circa 2500 meter. Na 60 kilometer rijden kwamen we in een werkelijk prachtig natuurgebied, met uitzicht op twee Hoog uitzichtvulkanen, zie boven. De linker vulkaan is de 'Witte Dame', Iztaccihuatl, 5300 meter hoog en geheel in rust, zie ook de foto onder. De rechter vulkaan is de Popocatepetl, 'Rokende Berg' - heeft onlangs zijn naam weer eer aan gedaan!.

Witte DameDeze berg is 5452 meter hoog en de op één na hoogste piek van Mexico. In alle boekjes staat dat het ding weliswaar rookt, maar dat de Popo sinds de laatste eruptie in 1802 uitgedoofd is.

Vulkanen zijn en blijven echter verraderlijk en zo ook de Popo: in mei '97 vond hij het hoog tijd om even wat stoom af te blazen. Schrikken dus, de as bereikte zelfs de voorsteden van Mexico City! Nu ligt de Popo er weer relaxed bij, je hebt wel een beetje fantasie nodig om rookslierten te zien opstijgen.

Het is nog maar een paar uur rijden naar Oaxaca, reis je mee?

 

E-mailen!

Literatuur en links Homepage Virtual Traveling Kaart Mexico Interesse in een diashow met Mexicaanse muziek? Druk dan op deze knop! Reis voortzetten